Woonverzekering

Vul uw postcode en huisnummer in

  • Lage premie, top Woonverzekering
  • Keuze tussen dekking Standaard of Compleet en €0 of €150 eigen risico
  • Niet onderverzekerd

Snel naar

Meer weten over woonverzekeringen

Meest gelezen artikelen

1. Verschillen tussen een opstal- en inboedelverzekering

Het verschil tussen opstal en inboedel is eigenlijk heel simpel. Alles wat echt vast zit aan uw huis valt onder uw opstalverzekering (de regenpijp, een schuur, het dak) en alles wat niet vast zit aan uw huis, maar er wel in staat (bank, TV, schilderijen) valt onder uw inboedelverzekering.

Opstal of inboedel

2. Wat is inboedel /opstal?

Wat valt er onder een inboedelverzekering en wat valt er onder een opstalverzekering? Het Verbond van Verzekeraars heeft richtlijnen opgesteld, die u vindt in de tabel hieronder.

Wat is inboedel/opstal?

3. Hoe wordt de premie van de Woonverzekering bepaald?

Ieder huis is anders en heeft andere risico’s op schade. Het gebied waarin uw woning staat, de kenmerken van het huis, de bewoners en de gewenste dekking van uw woonverzekering hebben invloed op uw premie.

Premie bepaling Woonverzekering

4. Hoe verzeker ik mezelf tegen brand?

Brandschade aan de spullen in uw huis kunt u verzekeren met een inboedelverzekering. Voor het huis zélf heeft u een opstalverzekering nodig. Om brandschade helemaal te verzekeren heeft u ze dus allebei nodig.

Hoe verzeker ik mezelf tegen brand?

5. Is schade door water gedekt?

In de meeste gevallen bent u via uw woonverzekeringen goed beschermd tegen schade door water(overlast). De spullen in uw huis met een inboedelverzekering, uw huis zelf met een opstalverzekering.

Is schade door water gedekt?

6. Verzekering tegen diefstal

Niets is vervelender dan getroffen worden door diefstal. Hoe goed u ook let op uw waardevolle spullen en bezittingen. Het kan u zomaar gebeuren dat u zomaar uit het niets een keer in zo’n vervelende situatie verzeild raakt.

Verzekering tegen diefstal

Overige artikelen

Onze slimme tips om schade te voorkomen

Rookmelders: alles wat u moet weten

Rookmelders: alles wat u moet weten

Er valt online veel te lezen over rookmelders. Van handige kooptips en veiligheidsvoorschriften tot keiharde onwaarheden.

Alles wat u moet weten!
Zijn uw waardevolle spullen geregistreerd?

Zijn uw waardevolle spullen geregistreerd?

Het is waarschijnlijk geen klusje waar u naar uitkijkt: uw waardevolle spullen registreren. Maar als er ingebroken wordt, is de kans veel groter dat u uw spullen terugkrijgt.

Doe het vandaag nog
Een watermelder: zin of onzin?

Een watermelder: zin of onzin?

Dat er rookmelders en koolmonoxidemelders bestaan, is geen nieuws. Maar heeft u wel eens van een watermelder gehoord? En is dit technische snufje net zo onmisbaar?

Geen wateroverlast
Heeft iedereen een hittemelder en gasmelder nodig?

Heeft iedereen een hittemelder en gasmelder nodig?

Dat een rookmelder onmisbaar is, staat vast. Maar geldt dat ook voor een hittemelder en gasmelder? Wij zochten het voor u uit.

Dit moet u weten
Brandveilige feestdagen: zo voorkomt u ongelukken

Brandveilige feestdagen: zo voorkomt u ongelukken

December is niet alleen dé feestmaand, maar ook de maand waarin veel ongelukken gebeuren. Steek daar een stokje voor met deze tips voor brandveilige feestdagen.

Een goede voorbereiding
Dit moet iedereen weten over de buitenkraan

Buitenkraan afsluiten? Dit moet iedereen weten

Zijn er temperaturen onder nul voorspeld, dan moet de buitenkraan als de wiedeweerga afgesloten worden. Maar waarom is dit zo belangrijk? Wij vertellen het u.

Wees niet te laat