Slimme tips over wonen
Oost west, thuis best. Eigen haard is goud waard. Een eigen huis, een plek onder de zon... Er valt genoeg te zeggen (of zingen) over hoe fijn uw eigen woning is. Om het zo fijn te houden, hebben wij een aantal Slimme tips geschreven. Die leest u hier!
Slimme tips over prettig wonen
Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe
‘De kans is zó klein dat mijn huis afbrandt’, ‘Ik heb al genoeg verzekeringen’ en ‘Ik heb helemaal geen dure spullen’. Smoesjes genoeg om geen inboedelverzekering af te sluiten.
Lees meerGoede keus verzekeringen Consumentenbond & MoneyView
Krijgt u alleen van het denken aan een nieuwe verzekering al hoofdpijn? Dan bent u blij met de Consumentenbond en MoneyView. Zij legden alle auto-, rechtsbijstands- en woonverzekeringen langs dezelfde meetlat om voor u de keuze makkelijker te maken.
Lees meerHoe u stormschade kunt voorkomen
Als de wind met meer dan 75 kilometer per uur langs uw huis raast, is het niet gek dat dakpannen sneuvelen, tuinmeubels door de lucht vliegen en schuttingen omwaaien. Met deze tips kunt u stormschade voorkomen.
Lees meerSlimme tips voor een winterklaar huis
Als de temperatuur daalt, is de kans op schade aan uw huis een stuk groter. Met deze slimme tips voorkomt u bevroren leidingen, kromtrekkende vloeren en een kapotte cv-ketel.
Lees meerBuitenkraan afsluiten? Dit moet iedereen weten
Zijn er temperaturen onder nul voorspeld, dan moet de buitenkraan als de wiedeweerga afgesloten worden. Maar waarom is dit zo belangrijk? Wij vertellen u alles wat u moet weten voordat u aan dit klusje begint.
Lees meerEen watermelder: zin of onzin?
Dat er rookmelders en koolmonoxidemelders bestaan, is geen nieuws. Maar heeft u wel eens van een watermelder gehoord? En is dit technische snufje net zo onmisbaar?
Lees meerRookmelders: alles wat u moet weten
Er valt online veel te lezen over rookmelders. Van handige kooptips en veiligheidsvoorschriften tot keiharde onwaarheden. Hier leest alles wat u moet weten over rookmelders om uw huis zo veilig mogelijk te maken!
Lees meerBaby op komst? Deze verzekeringen zijn onmisbaar
Gezinsuitbreiding brengt een berg regelwerk met zich mee. Van het kopen van een kinderwagen tot het maken van geboortekaartjes. Gelukkig is het afsluiten van de verzekeringen voor uw kind zo gepiept.
Lees meerDat brandje blus ik wel even
Vlam in de pan, in de schoorsteen of in de wasmachine. Weet u wanneer u welk blusmiddel moet gebruiken? Wij leggen het uit.
Lees meerSlimme deurbel kopen? Zo doet u geen miskoop
Naar de deur rennen als de bel gaat, met een slimme deurbel is dat verleden tijd. Zo’n half miljoen Nederlanders hebben er al 1 naast de deur hangen. Lijkt u dat ook wel wat? Lees dan deze tips voordat u een slimme deurbel koopt.
Lees meerWaarom inbrekers vaak bij hetzelfde huis inbreken
Niet schrikken: bij 1 op de 12 mensen die slachtoffer zijn van inbraak, wordt binnen korte tijd weer ingebroken. Hoe komt dat?
Lees meerZo gaat iedere laptop langer mee
Wie honderden euro’s neerlegt voor een laptop, heeft geen zin om binnen no-time weer een nieuwe te kopen. De oplossing? Heel zuinig zijn op dit handzame apparaat. Wij geven tips.
Lees meerInbraken voorkomen met de digitale buurtwacht
Stel, er loopt iemand door de straat die bij elke auto even snel naar binnen kijkt en weer door loopt. Daar wilt u uw buren dan toch voor waarschuwen? Dat kan. Met een WhatsAppgroep voor de hele buurt. Deze gebruikers raken niet uitgepraat over de positieve effecten daarvan!
Lees meerDe rookmelders van de toekomst
Wie aan een rookmelder denkt, ziet een rond, wit doosje voor zich. Met een paar schroeven hangt het aan de muur en u moet niet vergeten de batterijen te vervangen. Maar wist u dat het ook anders kan? Dit zijn de rookmelders van de toekomst.
Lees meerHuissleutel kwijt? Onderneem deze stappen
Of u nu een sloddervos bent of de netheid zelve, de huissleutel kwijtraken kan iedereen overkomen. Maar wat moet u dan doen? Wij vertellen u welke stappen u moet ondernemen als uw huissleutel kwijt of gestolen is.
Lees meerIs een koolmonoxidemelder onmisbaar?
Zo ingeburgerd een rookmelder is, zo onbekend is een koolmonoxidemelder. Moet in ieder huis een koolmonoxidemelder hangen? Wij zochten het uit.
Lees meerDe meterkast: onverwacht gevaarlijk
Even de meterstanden opschrijven of zelf een elektriciteitsstoring oplossen. Er is geen huis zonder meterkast, maar toch weten maar weinig mensen dat hier vaak brand in ontstaat.
Lees meerWat te doen bij onweer
Zo’n 25 keer per jaar hebben we onweer in Nederland. Een gevaarlijk natuurfenomeen. Maar weet u wat u moet doen als het buiten dondert en bliksemt? Dit zijn de do’s en don’ts op een rij.
Lees meerDe makkelijkste prooi voor inbrekers: studentenkamers
Ramen en deuren open, kostbare spullen in het zicht en studenten in geen velden en wegen te bekennen. Studentenkamers zijn een makkelijke prooi voor inbrekers, helemaal in de zomer.
Lees meerEen vluchtplan maken: zin of onzin
Iedereen heeft er weleens over nagedacht welke spullen hij redt uit een brandend huis. Maar weet u ook hoe u bij brand zo snel mogelijk buiten bent? Een vluchtplan helpt u hier zo goed mogelijk op voorbereiden.
Lees meerZomervakantie: digitale buurtwacht biedt uitkomst
Uit onderzoek van InShared onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat deelname aan een digitale buurtwacht uitermate effectief is bij het voorkomen van inbraak en vernielingen.
Lees meerZijn uw waardevolle spullen geregistreerd?
Het is waarschijnlijk geen klusje waar u naar uitkijkt: uw waardevolle spullen registreren. Maar als er ingebroken wordt, is de kans veel groter dat u uw spullen terugkrijgt.
Lees meerZo veilig is uw buurt echt
Uw buren houden een oogje in het zeil en u heeft nog nooit een inbreker in uw buurt gespot. Goed teken, toch? Hoe veilig uw wijk écht is? U komt er zo achter.
Lees meerDit zijn de grootste fabels over inbrekers
Er doen veel broodje-aapverhalen de ronde over inbrekers. Dat er alleen maar meer wordt ingebroken, dat inbrekers vooral ’s nachts hun slag slaan en dat dure sloten geen verschil maken.
Lees meerDe 6 beste tips om lekkage te voorkomen
Een lekkage kan voor flink veel wateroverlast zorgen. Wat kun je doen om te voorkomen dat je huis in een zwembad verandert?
Lees meerDe 9 meest gemaakte fouten bij brand
Met ongeveer 13 woningbranden per dag is het voorkomen van brand ontzettend belangrijk. Knoop daarom deze meest gemaakte fouten in uw oren.
Lees meerHier voldoet een veilig slot aan
Wie de bekendste inbraakmethoden kent, weet hoe belangrijk een goed slot is. Alleen waar moet een veilig slot aan voldoen? Wij zochten het voor u uit.
Lees meerDe 3 meest voorkomende brandoorzaken
Primeur! Speciaal aan InShared vertelt Bas Gul, brandweerman en brandonderzoeker, wat de meest voorkomende oorzaken zijn van brand in huis.
Lees meerMaak uw huis onaantrekkelijk voor dieven
Goed licht, blaffende honden en geen kliko in het zicht. Zo maakt u uw huis zo onaantrekkelijk mogelijk voor dieven.
Lees meerSluit de deuren, red levens
Sluit u de binnendeuren voordat u gaat slapen? In de maand oktober komen Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting in actie om Nederland brandveiliger te maken.
Lees meerVlam in de pan? Gebruik geen blusdeken
Vlam in de pan, het overkomt iedere kok wel eens. Dat je dit niet met water moet blussen, weet bijna iedereen. Maar wat werkt dan wel? En waarom heeft blussen met een blusdeken geen zin?
Lees meerZo gezellig kan uw stoep zijn
Op zondag 18 september is de sluiting van het Bankjeseizoen en wordt er daarom collectief gezeten, gedronken, gegeten, gebreid en muziek gemaakt op de stoep.
Lees meerWhatsapp buurtpreventie opzetten
Uit recent onderzoek van InShared blijkt dat WhatsApp buurtpreventie bewezen effectief is: maar liefst 4 op de 10 WhatsApp buurtpreventiegroepen hebben hun nut al bewezen. Ook deelnemen aan een digitale buurtwacht bij u in de buurt? InShared legt uit hoe!
Lees meerKen de bekendste inbraakmethoden
Bij inbrekers moet alles snel, snel, snel. Hoe langer ze erover doen om uw huis binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven of gepakt worden. Daarom worden de slimste inbraakmethoden gebruikt. Kent u ze al?
Lees meerInShared is fan van BankjesCollectief
Veel mensen in Nederland kennen hun buren eigenlijk niet. Of alleen die van hun eigen leeftijd en achtergrond. Daar wil BankjesCollectief verandering in brengen met het ‘grootste openluchtcafé van Nederland’.
Lees meer