Wat is een opstalverzekering?
Oost west, thuis best. Met een opstalverzekering is uw huis goed verzekerd tegen schade door brand, storm of inbraak. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw stulpje.
Wat dekt een opstalverzekering?
Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis waar u zelf niks tegen kon doen. Schade door brand bijvoorbeeld, maar ook door bliksem of een auto die tegen uw gevel rijdt. Ook de schade aan spullen die in en aan uw huis vastzitten, wordt door deze verzekering gedekt. Zoals het toilet, de ingebouwde vaatwasser en de centrale verwarming.
Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering
Een opstal- en inboedelverzekering worden vaak door elkaar gehaald, terwijl het verschil zo klaar als een klontje is. Alles wat echt vastzit aan uw huis valt onder de opstalverzekering, van de regenpijp tot de schuur. Zitten de spullen niet vast aan uw huis, maar staan ze er wel in? Dan vallen ze onder de inboedelverzekering. Denk aan het mooie schilderij aan uw muur en die antieke kast. Niet altijd is de grens tussen inboedel- en opstalverzekering even duidelijk. Want waar valt de open haard onder? Bij InShared doen we daar niet te ingewikkeld over. Als de open haard vastzit, dan valt hij onder de opstalverzekering. Zit de open haard los, dan valt hij onder inboedelverzekering. Indeze tabel zetten we alles nog eens op een rij.
Heeft iedereen een opstalverzekering nodig?
Het hangt van uw woonsituatie af of u een opstalverzekering nodig heeft. Als u een koophuis heeft, doet u er meer dan goed aan om deze verzekering af te sluiten. Meestal wordt het zelfs verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bij een gekocht appartement is het vaak al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Houd er alleen wel rekening mee dat het extra luxe leefgenot dat u zelf in uw huis heeft aangebracht, zoals die luxe keuken of zonnepanelen, vaak onvoldoende verzekerd is via de opstalverzekering van de VVE. Dan is een eigenaarsbelangverzekering een uitkomst.
Is een opstalverzekering nodig bij een huurwoning?
Bij een huurwoning is de eigenaar van de woning altijd verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Heeft u uw huurwoning een upgrade gegeven door bijvoorbeeld de keuken of de badkamer te verbouwen? Dan is dat waarschijnlijk niet meeverzekerd in de opstalverzekering van de eigenaar. Met een eigenaarsbelangverzekering zijn deze extra (luxe) verbetering aan uw huis wél verzekerd tegen schade. Ideaal!
Aanvullende dekkingen bij een opstalverzekering
U kunt uw huis nog eens extra beschermen met de volgende aanvullende dekkingen:
Zijn bijgebouwen meeverzekerd met een opstalverzekering?
Ja, de bijgebouwen zijn meeverzekerd met de opstalverzekering van InShared. Hiermee bedoelen we de in de grond verankerde schuur, atelier of gastenverblijf. Bijgebouwen op een ander adres, maar binnen een afstand van 500 meter tot het woonhuis, zijn ook meeverzekerd.
Wat is de herbouwwaarde van mijn huis?
Herbouwwaarde is misschien een woord waarbij niet meteen een lampje gaat branden. Eigenlijk is het heel simpel. Het bedrag dat nodig is om uw huis op precies dezelfde manier opnieuw op te bouwen, is de herbouwwaarde. Verzekeraars weten dankzij de herbouwwaarde hoeveel geld u krijgt als uw huis onbewoonbaar is geworden door schade.
Bij InShared hoeft u niet bang te zijn voor onderverzekering. U heeft hier een garantie tegen. Stel dat de herbouwwaarde niet genoeg is om de schade te dekken, dan wordt de schadevergoeding verhoogd tot het benodigde bedrag. Wel zo’n prettig idee.
Waarom een opstalverzekering bij InShared?
De Opstalverzekering van InShared is voordelig, betrouwbaar en eenvoudig online af te sluiten. Dit zijn nog meer voordelen:
Pssst, wilt u overstappen naar InShared? Dat is zo gepiept met onze Overstaphulp.