Duitse herder
Een hulphond, schaapshond én politiehond. De Duitse Herder is een veelzijdige en geliefde hond. De liefde en aandacht die je in een Duitse Herder steekt krijgt u gegarandeerd dubbel en dwars terug! Lees hier alles wat u moet weten over de kenmerken van dit ras, de verzorging en zelfs de verzekering.
Oorsprong van de Duitse Herder
Je verwacht het niet, maar de roots van de Duitse Herder liggen in Duitsland. Als echte kuddedrijver, maar ook zeker als speurneus, was de Duitse Herder in de negentiende eeuw al geliefd. Sindsdien heeft het zwartbruine beestje zich bewezen tot alleskunner: politiehond, geleidehond, veehoeder maar bovenal de gedroomde gezinshond!
Kenmerken van de Duitse Herder
Veel mensen kennen de Duitse Herder uit de politieserie Commissaris Rex als de dappere politiehond. Het is niet voor niets één van de populairste hondenrassen van de wereld. Naast het feit dat de Duitse Herder een hele veelzijdige hond is, heeft hij ook een groot uithoudingsvermogen. Rennen, zwemmen of fietsen, hij is er gek op. Dat maakt hem ook het perfecte wandelmaatje.
De zwartbruine vacht van de Duitse Herder is natuurlijk heel kenmerkend. Kort- of langharig – deze kleurcombinatie geeft het dier z'n unieke en stoere uitstraling.
Karakter Duitse Herder
Laat u niet misleiden door het stoere uiterlijk, de Duitse Herder is namelijk ook een lieve en aanhankelijke hond. En omdat het van nature een waakhond is, doet hij zijn uiterste best om zijn baasje te beschermen. Spelen doet 'ie trouwens ook graag! In het water of met een hondenspeeltje – het kan niet gek genoeg. Uw actieve maatje vindt het prachtig om er samen op uit te trekken. Verken samen bossen, stranden en weilanden op reis of dicht bij huis. Uw Duitse Herder kan z'n geluk niet op!
Daagt u uw Duitse Herder niet genoeg uit en gaat hij zich vervelen? Dan is de kans groot dat 'ie kattenkwaad uit gaat halen. Dus voldoende stimulans is niet alleen goed voor de hond, maar ook voor uw interieur.
Zorg
Zoals voor ieder baasje van een hond met een dikke, dubbele vacht geldt: een borstel is uw beste vriend. Hiermee houdt u de vacht mooi en glanzend. Ook het gebit van uw Duitse Herder heeft regelmatig aandacht nodig. Net als de nagels en kussentjes onder de poten.
Heup- en elleboogdysplasie
Helaas zijn Duitse Herders extra gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie. Deze aandoening komt vaker voor bij grotere honden. Een Duitse Herder met heup- of elleboogdysplasie kan veel last krijgen van de heup- of ellebooggewrichten door misvormingen. Onderzoek naar heupdysplasie (HD) of elleboogdysplasie (ED) kan behoorlijk prijzig zijn. En een effectieve behandeling zonder grote medische ingreep bestaat helaas nog niet.
Miltproblemen
Duitse Herders hebben een verhoogd risico op miltproblemen. Bij honden komen lymfoom- en hemangiosarcoomtumoren voor die ernstige schade aan de milt kunnen veroorzaken. Miltkanker bij Duitse Herders is dan ook iets om rekening mee te houden als baasje.
Hoe oud wordt een Duitse Herder?
Duitse Herders worden gemiddeld 12 jaar oud. Dat is voor een groot hondenras best uitzonderlijk! Gelukkig maar, want zo kunt u lang plezier hebben van uw trouwe vriend. Houd er wel rekening mee dat oude Duitse Herders bijna altijd klachten krijgen. Gewoon ouderdom maar niet minder vervelend.
Welke medische kosten worden vergoed door de verzekering?
Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om precies te weten welke medische kosten worden vergoed door de verzekering voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u samengesteld, zodat u precies kunt zien
Duitse Herder verzekering
Met alle zorg voor uw Duitse Herder komt soms ook een flink prijskaartje. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een onschuldige aanrijding die toch een botbreuk oplevert. Of een brandwond. Met de Duitse Herder verzekering van InShared is uw maatje verzekerd bij ongeval en ziekte, tegen een lage premie.